Благодаря ви много!
Благодаря ви, разбрали сте ме отлично, само дето аз не разбирам тези точки от КСО, а и в и не намирам точна информация за тях. Да разбирам, че няма да има пречки по стъпките, които искам да предприема. Най ме притеснява , връщането на 4 часа и след два месеца прехвърлянето на майчинството. Може да стане , така ли?
Здравейте отново! Имам нужда пак от вашите правилни и бързи отговори, за което съм ви изключително благодарна. Април месец ми предстои връщане на работа на 4 часа- тогава малката ще е на 10 месеца. Ще ми помага майка ми докато ме няма , която е пенсионерка. След като Беба стана на 1 година искам да прехвърля майчинството на майката на съпруга ми, която си работи на трудов договор. Доколкото четох предните ви отговори , може при прекъснато майчинство то да се прехвърли след навършване на 1 годинка като това ще е на работеща баба на дето(майката на съпруга ми).През тези два месеца ще получавам ли 50% майчинството като съм на 4 часа. След навършване на 1 годинка искам да продължа да работя на 8 часа. И края на септември месец отново да излеза в майчинство, тоест искам да прекъсна работа( тъй като съм се разбрала с шефовете, че ще се върна засега само за летният сезон) . Възможно ли е всичко това да стане - най - вече, първо да работя на 4 часа,после да прехвърля майчинство и накрая да прекъсна работа и пак да излезна в майчинство. Надявам се да съм обяснила добре мойте въпрос. Успешна седмица от мен!
Много се извинявам става въпрос за майката на съпруга ми. Объркал  съм като съм имала впредвид,  че е баба на детето ми. Да разбирам, че на 9 месеца като е бебето няма как да и прехвърля майчинството? 
 Здравейте отново.Бих искала да ви попитам следните неща: искам да прехвърля майчинството на бабата на съпруга ми ( тя си работи на трудов договор - всичко и е наред), но искам това да стане когато бебето ще е на 9 месеца. Имам ли това право или задължително трябва да се изчака навършването на 1 годинка. Мъжа ми неможе да поеме майчинството и ми е наложително и възможно само бабата. Има ли някаква вратичка или нова наредба,  която да разрешава това прехвърляне на бабата.  Благодаря ви предварително и хубав ден!
Здравейте и честита Нова година!Обръщам се към вас със следният въпрос.Бих искала да прехвърля майчинството си на майката на съпруга ми.Детето ми е на 1 и 4 месеца.Искам да се върна на работа през март месец - въпроса ми е кога трябва да подадем необходимите документи;колко време отнема процедурата.
Благодаря за отговора.Да попитам - не може ли да участваме в програмата "В подкрепа на майченството" и да "наема" стринка ми като детегледачка.Четох,че май държавата поема някакво минимално заплащане 170 лв и я води на трудов договор,включва осигуровки и платен годишен отпуск.Достоверна ли е тази информация?Моята цел е да не  я лишавам от трудов стаж и осигуровки   ,а за заплащането ще си поема аз - как да постъпим?
Здравейте!След изчерпателните и полезни отговори,който предоставяте се обръщам и аз с моят въпрос.Разбрах,че майченство може да се прехвърли само на бащата/бабата/дядото.Аз искам да се върна на работа когато детето ми е ще е на 1 и6 месеца и грижите да поеме моята стринка(с която се водим че живеем на един и същи адрес).Въпроса ми е дали на нея ще се води трудов стаж(тя работи ,не е пенсионер) и дали аз ще получавам 50% от майченството при положение че детето няма да посещава детско заведение.